Royal Cornwall Show

Royal Cornwall Show

A Royal Cornwall Show – vagyis a Királyi Cornwall Kiállítás – a maga nemében egy nagyméretű mezőgazdasági esemény, amelyet a Royal Cornwall Agricultural Association (Királyi Cornwall Mezőgazdasági Egyesület) rendez meg évente az észak-cornwalli Wadebridge városka mellett elterülő 230 hektáros kiállító területén.

Az egyesület célkitűzése a magas színvonalú mezőgazdaság és termékeinek a bemutatása valamint támogatása, elsősorban a Cornwall-i régió legfontosabb mezőgazdasági ágazatainak támogatását tűzve ki célul. A kiállítás legfontosabb szempontja, hogy ösztönözze a fejlődést, új ötleteket sorakoztasson fel és újabb, helyesebb gyakorlatokat mutatsson be a mezgazdaságban. Legjelentősebb alkalom erre, az évente megrendezett Royal Cornwall Show, mely háromévszázados hagyományra tekint vissza.

A háromnapos kiállítást minden év júniusában rendezik meg és minden évben több, mint 120.000 látógatója van. Mivel az esemény “királyi” rangot visel gyakori, hogy az uralkodó család egyik magasabb rangú tagja is ellátogat ide. Megszokott vendég Károly herceg, aki köztudottan lelkes támogatója a gazdálkodó közösségeknek, 2009-ben pedig, II Erzsébet királynő unokatestvére, Alexandra hercegnő tisztelte meg látogatásával az eseményt.

A kiállítás nem csak a szakemberek számára nyújt élményt, hanem kiváló családi program is – és erre a rendezők különösen ügyelnek! A Royal Cornwall Show a régió egyik leghíresebb és legnagyobb méretű eseménye. Csordulásig van látnivalóval, szórakoztató és tanulságos is egyben. Vetélkedők, bemutatók és nem utolsó sorban a megannyi kóstolásra kínált termék élménye teszik felejthetetlenné. Azon felül, hogy töviről hegyire bemutatja a mezőgazdasági ágazatot – rengeteg szórakoztató program helyszíne is egyben.

Kiállítási napok: 2020 június 4 – 5 – 6.

A Royal Cornwall Show 2018 hivatalos angol nyelvü oldala.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük