Lanhydrock House and gardens

Lanhydrock

Minden kérdést kizárva, a Bodmin városa közelében elhelyezkedő Lanhydrock a régió egyik legimpozánsabb és a turisták körében legnépszerűbb történelmi épülete.

A házat még az 1640-es években kezdte el építeni akkori tulajdonosa Lord Richard Robartes vagyis I.Robartes lord. Gazdag ónkereskedő családból származott és azt mondják, tízezer fontért “vásárolt” és kapott nemesi címet I.Jakab angol királytól. Természetesen a nemesi címeket nem pénzért osztogatták, ezért elkelt az ügyben Buckingham hercegének a közvetítése, aki jó barátja volt a királynak.

Innen indult tehát ennek a mesébe illő kastélynak a története és haladt számos viszontagságon keresztül az évszázadok során. Mai formáját 1881 után nyerte el, ugyanis egy rettenetes tűzvész során a kastéy nagy része leégett. A régi épületből csak, az önmagában is figyelemre méltó főkapu épülete maradt meg és az északi szárnyon elhelyezkedő, körülbelül 35 méter hosszú impozáns galéria.

A birtok 900 hektár, részben erdős, részben parkosított terület. Gyönyörű séta lehetőséget biztosít minden ide látogatónak, akár rövidebb vagy hosszabb gyaloglást választanának. De aki szeretné, kerékpárral is bejárhatja a birtokot, amelyet a helyszínen lehet bérelni.

A kastélyban ötvennél is több helység várja a kedves látogatót, élet és korhű berendezéssel, egészen a legutolsó részletekig. A múzeum egy Edward korabeli nemesi ház életvitelét mutatja be. Betekinthetünk úgy az úri, mint a szolgáló személyzet lakóterébe és életviteli szokásaiba egyaránt.

A National Trust (Nemzeti Vagyonkezelő Alapítvány) gondozásában álló múzeum egész évben várja a látogatókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük