Miért éppen Cornwall?

Amikor marketinggel foglalkozó kollégámnak felvetettem ennek a honlapnak az ötletét és azt, hogy Cornwallt lehetne a magyar turistáknak is ajánlani mint uticélt, azt kérte tőlem, mondjak még két nyomós okot, amiért éppen Magyarországnak és a magyar turistáknak, azon kívül, hogy én is magyar vagyok. A válaszom az volt, hogy Magyarország talán kevésbé tűnhet jelentősnek, de turisztikailag fejlett ország, a GDP növekedés a harmadik legjobb az Európai Unióban, a font-forint árfolyam pedig az elmúlt két évben 450-ről 350-re csökkent a forint javára, ami mindenképpen a magyar utazóknak kedvez. Ezen aztán elgondolkozott.

Most azonban azt szeretném elmondani, miért éppen Cornwallt szeretném ajánlani a magyar turistáknak – azonkívül, hogy ez az a hely ahol jelenleg élek és amelynek természeti csodáival azóta sem tudok betelni, amióta ide érkeztem és elkezdtem megismerkedni a hely töténelmével, az emberek szokásaival, a helyi hagyományokkal és egyedi kúltúrájával.

Cornwall éghajlata, akármilyen hihetetlenül is hangzik első hallásra, szubtrópusi. Ez nem csak abban nyílvánul meg, hogy lépten nyomon pálmafákba botlunk a gondosan ápolt nyaralóövezetek között, hanem főleg abban, hogy nyáron nincs túl meleg, télen pedig nincs túl hideg. Ideális azoknak, akik nyaraláskor nem csak a tengerparton szeretnek ülni, hanem jönni- menni, látni is. Természetesen a nyár csapadékosabb, mint amihez mi otthon szokva vagyunk, de az esőfelhők amilyen gyorsan érkeznek, olyan gyorsan távoznak is és nincs olyan, hogy napokra beáll a rossz idő. Az éves átlagok tekintetében a július a legcsapadékmentesebb hónap és a hőmérséklet 24 – 26 fok körül mozog átlagban.

Nyaralás szempontjából Cornwall rengeteg érdekes és főleg változatos programajánlattal kecsegtet. Akár minden nap el lehet kirándulni egy különleges helyre, mint például az Eden Project, ami a bibliai édenkertekről kapta a nevét, mivel azt a mesebeli érzést kívánja kelteni a látógatóban, mintha egy földöntúli botanikuskertben barangolna; vagy Tintagel vára és persze az őt körüllengő legenda Arthur királyról és Camelot földjéről; a boszorkányok múzeuma Bostcastle festői városkájában és még sokáig sorolhatnánk az érdekes, meglátogatni érdemes helyeket és rendezvényeket.

Az sem lesz csalódótt, aki szereti a kis vendéglők, sörözők hangulatát és persze szereti megkóstolgatni a helyi kulináris érdekességeket és ízeket. Jamie Oliver vagy Rick Stein mesterszakácsok éttermei talán a legfelkapottabbak és nem leszünk csalódóttak sem a felhozatalban, sem a kiszolgálásban ha bármelyik más vendéglőjét választjuk a széles skálán mozgó kínálatnak. Meghitt kávézók vagy illatos pékségek – minden igény szerint.

Cornwall a nagy családi vakációk fő célpontja is és megannyi kifejezetten a gyerekeknek kedveskedő ajánlattal várja a nyaralókat. Garantáltan felejthetetlen élményben lesz részük kicsiknek és nagyoknak egyaránt, akár állatkertbe, akár valamelyik kalandparkba látogatnak el üdülésük alatt.

Feltétlenül meg kell említenünk a fesztiválokat, melyek rendezésében és hangulatában a Brit-szigetek világhírnévnek örvendenek. A The Royal Cornwall Show, ami talán a legnagyobb és évente júniusban rendezik; a Pirate Festival (kalózok fesztiválja) és a Fairy Festival  (tündérek fesztiválja) –  melyek tematikus események; Mountall Festival, amelyik a legtöbb tradicionális elemet vonultatja fel; a Loo Music Festival a nevében is mutatja, hogy a zene ihlette és persze ez a listánk sem ér véget itt. Ha gyakori látogatói lesznek az oldalnak ezekről mind – és még egyebekről is – bővebben tudnak majd olvasni.

Cornwall híres kertjei sem maradhatnak említés nélkül, a művészet kedvelőinek pedig az itt található galériák. Nem véletlen, hogy a világhírnévnek örvendő Tate galéria, London után Cornwallban nyitotta meg második vidéki kiállítótermét.

Lehetőségük lesz hajókirándulásokon is résztvenni, ahol nagy valószínűséggel delfinek fogják követni a hajót a vízben, a levegőben pedig sirályok. Ne feledkezzünk meg a tengerpartról sem, melynek bemutatásához el kell mondani, hogy Cornwallnak hosszan elnyúló, aranyszínű puha homokkal borított strandjai vannak, melyeket hatalmas, romanitkus meredek sziklák öveznek. Köztudott, hogy ez a partvídék a világ egyik legkedveltebb szörfparadicsoma is, ahol egész évben hódolni lehet ennek a sportnak.

Mindezek felfedezésében kíván ez az oldal a magyar turisták segítségére lenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük