Fogadó tábla The Bucket of Blood

Fogadó a Véres vödörhöz

Anglia joggal mondható a legfurcsább söröző és fogadónevek országának, ahol lépten-nyomon megmosolyogtatnak minket a különböző cégtáblák. Néha viszont óhatatlanul eltöprengünk vajon milyen történet állhat egy-egy név mögött. “Senki fogadója”, “A részeg kacsa”, “A vidám adófizető” vagy “A hajas citrom”  – és a sor szinte végelláthatatlan. Az ilyen nevek hallatán valószínűleg csak nevetünk, de vajon mennyire derüsen térünk be a “Véres vödör”-be? Márpedig ilyen is van, mégpedig Cornwallban, a Penzancetól körülbelül hét mérföldre észak-keletre elterülő Hayle városkában.

Fogadó utcai látképe

A Véres vödör söröző még a 18. században épült, de elképzelhető, hogy még annál is korábban, és mint csapszék üzemelt az idők során. A helyi folklór szerint különleges nevét arról az eseményről kapta, amikor az egyik, egykori tulajdonosa vizet ment merni az udvari kútból, de víz helyett vérrel teli vödröt húzott fel a mélyből.  A nyomozás aztán egy helyi csempész durván megcsonkított tetemét találta meg a kútban, a szóbeszéd pedig ráragasztotta a nevet a kocsmára.

Van egy másik variáció is a furcsa elnevezés eredetére, ami szerint a kút vize néha vörössé vált a közelben működő ón és rézbányák üzemelése miatt.

Akár egyik, akár másik történetnek adunk is hitelt, a söröző 2011-ben elnyerte a „Legfurcsább fogadónév” címet az országban.

A témával kapcsolatosan még több érdekességet olvashatnak a The SUN 2017-ben publikált cikkében.

Would you drink at The Bucket Of Blood inn? We reveal the UK’s quirkiest pubs and how they were named

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük