Newquay

Newquay

Newquay Nagy-Britannia egyik legkedveltebb tengerparti üdülővárosa! Bárkinek említjük a nevét azonnal felcsillan a szeme és mosoly jelenik meg az arcán. A város híres hatalmas homokos tengerpartjairól és ezzel egyidőben a hullámszörfösök paradicsoma.

A város Cornwall északi partszakaszán terül el és pontosan azt a nyugodt légkört szolgáltatja, amit a nyaralni vágyó utazó egy, az Atlanti óceánba nyúló, sziklán elterülő kisvárostól elvár. Ez egy olyan hely, ahol minden család lazíthat és élvezheti a számára legmegfelelőbb programokat. A jelmondat pedig – Fagylaltot a kézbe! Lábakat a homokba! A tipikus angol, „vödrös-lapátos” családi nyaralások színhelye ez, ahol a hét minden napjára jut egy új, festői sziklák által övezett homokos strand, mindegyik gyönyörű kilátással a tengerre. Úgy a divatos, mind a hagyományos családi nyaralások kedvelőinek üdülőhelye – és mindezt a legfantasztikusabb tengerparti tájakkal kényeztetve nyújtja nekünk a természet.

A homokos Fistral Beach és Watergate Bay strandok nemzetközi szinten is ismertek a szörfösök körében, ahol az Atlanti-óceán hullámai kitűnő lehetőséget teremtenek e sportág szerelmeseinek.

De találunk itt más érdekességet és szórakozást is, mint például a Blue Reef Aquarium (Kék zátony akvárium) mely egy víz alatti alagúttal is rendelkezik. Látványos betekintést nyerhetünk ezáltal egy koralzátony élővilágába, miközben egzotikus gömbhalak, cápák és ráják úszkálnak körülöttünk. Hasonlóan szép élményben lehet részünk a szárazföldön is, egy másik helyszínen, a trópusi növények által körülvett newquayi állatkertben (Newquay Zoo), ahol oroszlánok és más vadon élő állatok nyújtanak izgalmas időtöltést kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Fistral Beach
A név hallatán a szörf jut eszébe mindenkinek. Említse ezt egy lelkes szörfösnek és garantáltan a cimborája lesz!

A világ egyik legszebb, hullámszörfözésre kiválóan alkalmas célállomása ez. Magas sziklák és homokdűnék által övezve, a Fistral strandot nyaranta több száz hullámlovag látogatja meg és teszi próbára tudását. Minden korosztály és szint képviselteti magát és ha még sose próbálták ki ezt a sportot, akkor sem kell elkeseredniük. Tanfolyamok és kölcsönzők sokasága várja a kíváncsi érdeklődőket.

Fistral Strand

A Fistral Beach a legnagyobb brit versenyek helyszíne is. Ilyen például a Boardmasters, ami egy zenei fesztivállal egybekötött megmérettetés és tömegek ezreit vonzza a környékre minden évben. Így ha Ön, legyen akár egy rendkívül lelkes “deszkás” vagy csak egy félénk kezdő, ez a hely ideális az Ön számára, hogy megmutassa tudását vagy hogy megtegye az első óvatos merülést az óceánban.

Ugyanitt található a Bodhi’s Beach Café, mely számos italt és harapnivalót kínál a szezon ideje alatt.


A Watergate Bay névre keresztelt partszakasz körülbelül 4 km-re fekszik Newquay-tól északi irányban.  Két mérföldnyi aranyszínű homok! Apály idején Newquay irányába nyúlik  és egészen alacsony vízállás esetén majdnem Newquay-ig sétálhatunk rajta miközben az Atlanti-óceán felől érkező látványos hullámokban gyönyörködhetünk. Úgy sárkány, mint hullámszörförzésre kiválóan alkalmas.

Watergate Strand

Mint a neve is mutatja (bay) ez egy nagy, nyitott öböl, ahol a jelenlévő természeti adottságoknak köszönhetően a szörföléshez szükséges legideálisabb hullámtörések keletkeznek.

A tizenöt perces autóút helyett választhatjuk a negyvenöt perces gyaloglást is az öblöt kísérő sziklák gerincén, bár ez egy elég megerőltető útvonal és nem árt ha némi gyakorlattal rendelkezünk mielőtt belevágunk.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA), fürdővizek minőségével foglalkozó irodája, az Egyesült Királyság legtisztább partszakaszává nyílvánította.

Jamie Oliver híres brit szakács egyik vendéglője is itt található, a Fifteen Cornwall.

VWs Newquay

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük