Truro - city of lights

Truro és a lámpások fesztiválja

 

A truroi Lámpás fesztivál egy több, mint húsz éves hagyománnyal rendelkező esemény, amely évente több, mint harmincezer látogatót vonz és önmagában egy szemetgyönyörködtető, káprázatos alkalom.

Az ünnepség átlagban olyan hatszáz körüli papírlámpást vonultat fel, legalább száz utcazenész és táncos kíséretében Truró városának utcáin. A kizárólag papír masé lámpásokat felvonultató rendezvény alkotásait művészek, iskolások vagy helyi alkotó közösségek készítik külön erre az alkalomra.

Az önkéntesek szerepe is jelentős szervezésben. 

Truro - city of lights

2016-ban ünnepelte a fesztivál keletkezésének huszadik évfordulóját. Mindez idő alatt a kezdeményezés hű maradt az eredeti ötlethez, miszerint a lámpások készítéséhez, legyen az bármilyen méretű, csakis fűzfavesszőt és papírt lehet használni.

A fesztivál általában novemberben veszi kezdetét, utcai koncertekkel, ínycsiklandózó ételekkel és zenés felvonulásokkal. A programok minden nap délután öt és este tíz óra között zajlanak a város főutcáin.

Truro - city of lights

Belépő nincs, de támogatni lehet az eseményt és az önkéntes alkotókat, amelyről többet a rendezvény hivatalos honlapjáról tudhatsz meg.  https://www.cityoflights.org.uk 

Vélemény, hozzászólás?